Nasza palarnia powstała z pasji. Naszą pasją są piękne, malownicze Beskidy oraz wyrazista, świeżo palona kawa. Jako bracia, postanowiliśmy połączyć nasze pasje i stworzyć Beskidzką palarnię kawy. W ten sposób możesz skosztować niesamowitych smaków prosto spod naszej ręki.
W Beskidzkiej palarni kawy wierzymy, że dobra kawa jest fundamentem dobrego dnia, dlatego staramy się wyjść wam na przeciw i wypalić cudowną kawę.
W Beskidzkiej Palarni Kawy króluje kawa arabika, natomiast dla zwolenników kaw z większą zawartością kofeiny posiadamy Góralski blend, w której składzie znajdziemy robuste z wietnamu. Zawsze patrzymy na jakość ziaren kawy. Kawa wypalana jest na bieżąco, od razu po złożeniu zamówienia, aby była świeża i zawsze miała niepowtarzalny smak i wspaniały aromat. Ziarna są wypalane w piecu marki Coffee Service
Palimy kawę zawsze na stopień średni, co oznacza, że ziarna zawsze będą suche, matowe, lekko brązowe. Odpowiednie wypalenie wydobywa indywidualny smak, oraz cudowny i niepowtarzalny aromat. Ziarna wypalane w ten sposób zachowują optymalną ilość kofeiny.
Doświadczony personel zawsze czuwa nad paleniem kawy, tak aby kawa zawsze miała niepowtarzalny smak.
W Beskidzkiej Palarni Kawy, można znaleźć różne kawy, od jednorodnych aż po mieszanki. Króluje u nas kawa arabska, ponieważ 80% plantacji uprawia – coffea arabica – czyli właśnie tradycyjną arabike. Oprócz tradycyjnej arabiki, posiadamy również wietnamską – coffea canephora – czyli robuste, która jest bardzo gorzka w smaku, lecz posiada większą zawartość kofeiny niż arabika. Beskidzka palarnia kawy posiadana obydwa rodzaje ziaren.