• No products in the cart.
account
account
  • No products in the cart.
account
account
  • No products in the cart.

Nasza Kawa

Meksyk SHG

Meksyk SHG z Beskidzkiej Palarni Kawy ma delikatny, łagodny smak, który jest jednocześnie bogaty i zbalansowany. Przeznaczona jest do ekspresów kolbowych i automatycznych, można ją również zaparzyć w sposób tradycyjny lub za pomocą kawiarki.

Nasza kawa jest importowana z Meksyku, której uprawa położona jest powyżej 1400 m n.p.m

Posiada nuty: czekolada, wiśnia

Kwasowość:

Intensywność:

Goryczka:

Słodycz:

Wypalenie:

Brazylia Santos

Brazylia Santos świeżo palona kawa

Brazylia Santos z Beskidzkiej Palarni Kawy jest delikatną kawą z nie wyczuwalną kwasowością. Przeznaczona jest do ekspresów kolbowych i automatycznych, można ją również zaparzyć w sposób tradycyjny lub za pomocą kawiarki.

Nasza kawa jest importowana z Brazylii, której uprawa położona jest 800 – 1200 m n.p.m.

Posiada nuty: karmel, mleczna czekolada, orzech laskowy

Kwasowość:

Intensywność:

Goryczka:

Słodycz:

Wypalenie:

Etiopia Djimmah

Etiopia Djimmah świeżo palona kawa

Kawa ziarnista Etiopia Djimmah pochodzi z rzemieślniczej palarni kawy znajdującej się w Polskich Beskidach. Kawa o kwiecistym wyrazie, głębokim smaku i aromacie nie do zapomnienia, doskonale sprawdzi się do przygotowania waniliowego espresso lub
czekoladowej Mokki.

Nasza kawa jest importowana z Etiopii, których uprawy są położone 1500 – 1600 m n.p.m.

Posiada nuty: czekolada, wanilia, kwiaty

Kwasowość: 

Intensywność: 

Goryczka:

Słodycz:

Wypalenia:

Peru SHB

Peru SHB z Beskidzkiej Palarni Kawy jest znana ze swoich delikatnych i subtelnych smaków. Można w niej wyczuć słodkie akcenty karmelu i toffi. Przeznaczona jest do ekspresów kolbowych i automatycznych, można ją również zaparzyć w sposób tradycyjny lub za pomocą kawiarki.

Nasza kawa jest importowana z Peru, której uprawa położona jest powyżej 1500 m n.p.m

Posiada nuty: karmel, toffi

Kwasowość:

Intensywność:

Goryczka: 

Słodycz:

Wypalenie:

Zambia AAA

Zambia AAA z Beskidzkiej Palarni Kawy posiada nuty jagód i cytrusów, które dodają jej świeżości i lekkości. Przeznaczona jest do ekspresów kolbowych i automatycznych, można ją również zaparzyć w sposób tradycyjny lub za pomocą kawiarki.

Nasza kawa jest importowana z Zambii, której uprawa położona jest 1300 – 1700 m n.p.m

Posiada nuty: jagody, cytrusy

Kwasowość:

Intensywność:

Goryczka:

Słodycz:

Wypalenie:

Góralski Blend

Góralski blend świeżo palona kawa

Góralski Blend to mieszanka brazylijskiej arabiki oraz wietnamskiej robusty. Kawa uwielbiana przez największych koneserów, zarówno za smak, jak i jej aromat. Polecana do przygotowania podwójnego espresso natomiast dla miłośników kawy mlecznej połączenie z ubitym mlekiem i czekoladową posypką tworzy pyszną latte.

Nasza kawa jest importowana z Brazylii i Wietnamu, których uprawy są położone 800 – 1200 m n.p.m.

Posiada nuty: czekolady oraz orzechu.

Kwasowość:

Intensywność:

Goryczka:

Słodycz:

Wypalenie:

Kenia AA

Kenia AA z Beskidzkiej Palarni Kawy jest znana  ze swojego wyjątkowego profilu smakowego, który zawiera wyraziste nuty wiśni i słodkiej moreli. Przeznaczona jest do ekspresów kolbowych i automatycznych, można ją również zaparzyć w sposób tradycyjny lub za pomocą kawiarki.

Nasza kawa jest importowana z Kenii, której uprawa położona jest 1700 – 2000 m n.p.m

Posiada nuty: wiśnia, morela

Kwasowość:

Intensywność:

Goryczka:

Słodycz:

Wypalenie:

Brazylia DECAF

Kawa bezkofeinowa z Brazylii charakteryzuje się delikatnym smakiem, łagodną kwasowością i słodyczą. Przeznaczona jest do ekspresów kolbowych i automatycznych, można ją również zaparzyć w sposób tradycyjny lub za pomocą kawiarki.

Nasza kawa jest importowana z Brazylii, której uprawa położona jest 800 – 1200 m n.p.m.

Posiada nuty: karmel, mleczna czekolada, orzech laskowy

Kwasowość: 

Intensywność:

Goryczka:

Słodycz:

Wypalenie:

Kolumbia Excelso

Kolumbia excelso świeżo palona kawa

Kawa ziarnista Kolumbia Excelso pochodzi z rzemieślniczej palarni kawy znajdującej się w Polskich Beskidach. Kolumbijska Arabika zawiera więcej kofeiny niż inne Arabiki, przez co doskonale nadaje się do sporządzania porannego espresso.

Nasza kawa jest importowana z Kolumbii, której uprawa jest położona 1200 – 2000 m n.p.m.

Posiada nuty: karmel, miód, dojrzałe owoce

Kwasowość: 

Intensywność: 

Goryczka: 

Słodycz: 

Wypalenie: 

Honduras HG

Honduras HG świeżo palona kawa

Kawa ziarnista Honduras HG pochodzi z rzemieślniczej palarni kawy znajdującej się w Polskich Beskidach. Jest delikatną kawą z wyczuwalną kwasowością. Przeznaczona jest do ekspresów kolbowych i automatycznych, można ją również zaparzyć w sposób tradycyjny lub za pomocą kawiarki.

Nasza kawa jest importowana z Hondurasu regionu Marcala, których uprawy są położone 1200 – 1350 m n.p.m.

Posiada nuty: cytrusy, cukier trzcinowy, kakao.

Kwasowość:

Intensywność:

Goryczka:

Słodycz:

Wypalenie:

Gwatemala SHB

Gwatemala SHB z Beskidzkiej Palarni Kawy jest znana z bogatego, zbalansowanego smaku o wyraźnej kwasowości. Przeznaczona jest do ekspresów kolbowych i automatycznych, można ją również zaparzyć w sposób tradycyjny lub za pomocą kawiarki.

Nasza kawa jest importowana z Gwatemali, której uprawa położona jest powyżej 1500 m n.p.m

Posiada nuty: orzech włoski, kakao

Kwasowość:

Intensywność: 

Goryczka:

Słodycz:

Wypalenie:

Kostaryka SHB

Kostaryka SHB świeżo palona kawa

Kawa ziarnista Kostaryka SHB pochodzi z rzemieślniczej palarni kawy znajdującej się w Polskich Beskidach. Przeznaczona jest do ekspresów ciśnieniowych, można ją również zaparzyć w sposób tradycyjny lub za pomocą zaparzaczy takich jak french press albo moka pot.

Nasza kawa jest importowana z Kostaryki, której uprawa jest położona 1000 – 1750 m n.p.m.

Posiada nuty: gorzka czekolada, owoce tropikalne, prażone orzechy

Kwasowość:

Intensywność:

Goryczka:

Słodycz:

Wypalenie: