• No products in the cart.
account
account
  • No products in the cart.
account
account
  • No products in the cart.

Gwatemala SHB 250g

32,00 

Gwatemala SHB z Beskidzkiej Palarni Kawy jest znana z bogatego, zbalansowanego smaku o wyraźnej kwasowości. Przeznaczona jest do ekspresów kolbowych i automatycznych, można ją również zaparzyć w sposób tradycyjny lub za pomocą kawiarki.

Intensywność:           

Kwasowość:               

Goryczka:                     

Słodycz:                       

Stopień wypalenia:

Nuty smakowe – orzech włoski, kakao
Region – San Marcos, New Oriente, powyżej 1500 m n.p.m

Produkt: N/A Kategorie: , , ,

Opis

ŚWIEŻO PALONA KAWA ZIARNISTA GWATEMALA SHB 250G

Informacje o naszej kawie:

Nasza kawa jest importowana z Gwatemali regionu San Marcos, New Oriente, której uprawa położona jest powyżej 1500 m n.p.m

Posiada nuty: orzech włoski, kakao

● Opakowanie – 250g

● Rodzaj – kawa ziarnista

● Gatunek – 100% Arabica

● Kwasowość – 3/5

● Intensywność – 4/5

● Goryczka – 2/5

● Słodycz – 2/5

● Stopień wypalenia – 3/5

Najwyższa jakość ziaren

Nasza kawa ziarnista Gwatemala SHB jest znana z bogatego, zbalansowanego smaku o wyraźnej kwasowości. Posiada ona także delikatne nuty kakao, oraz orzechów włoskich. Jest to kawa, która potrafi zaskoczyć różnorodnością smakową.

Liczy się opakowanie

Nasze opakowanie jest ekologiczne, zrobione z papieru, zawiera wentyl, aby kawa cały czas miała zapewniony dostęp do tlenu. W ten sposób gazy, które wytwarzają się w procesie palenia, mogą swobodnie się wydostać.

Opakowanie Beskidzkiej Palarni Kawy można  łatwo otworzyć poprzez zerwanie struny, natomiast zamknięcie Zipper pozwala wielokrotnie powtarzać tą czynność bez utraty świeżości oraz niepowtarzalnego aromatu.

Jak przyrządzić naszą kawę?

Kawa Gwatemala SHB przeznaczona jest do ekspresów kolbowych i automatycznych, można ją również zaparzyć w sposób tradycyjny lub za pomocą kawiarki. Doceniana przez miłośników kawy, którzy preferują bardziej subtelne i wyważone smaki. To doskonała propozycja zarówno dla tych, którzy piją kawę czarną, jak i dla miłośników kaw mlecznych, gdzie delikatność smaku może dobrze współgrać z mlecznymi dodatkami. Pamiętajmy, aby kawy nigdy nie zalewać wrzątkiem, najlepsza temperatura do parzenia kawy to 90-94 stopni Celsjusza.

Beskidzka Palarnia kawy

Zapewniamy najwyższej jakości świeżo paloną kawę.

Nasza kawa pochodzi z manufaktury, w której każdego dnia dbamy o to, aby każde ziarenko najlepszej kawy było odpowiednio wypalone i zapakowane.

Posiadamy kawy z różnych zakątków świata.

Wyślemy do Ciebie Kawę nie starszą niż 72 godziny od wypalenia.

Gwarantujemy, że otrzymasz ŚWIEŻO paloną kawę!

Informacje dodatkowe

Waga Brak danych