Meksyk SHG z Beskidzkiej Palarni Kawy ma delikatny, łagodny smak, który jest jednocześnie bogaty i zbalansowany. Przeznaczona jest do ekspresów kolbowych i automatycznych, można ją również zaparzyć w sposób tradycyjny lub za pomocą kawiarki.
Nasza kawa jest importowana z Meksyku, której uprawa położona jest powyżej 1400 m n.p.m
Posiada nuty: czekolada, wiśnia
Brazylia Santos z Beskidzkiej Palarni Kawy jest delikatną kawą z nie wyczuwalną kwasowością. Przeznaczona jest do ekspresów kolbowych i automatycznych, można ją również zaparzyć w sposób tradycyjny lub za pomocą kawiarki.
Nasza kawa jest importowana z Brazylii, której uprawa położona jest 800 – 1200 m n.p.m.
Posiada nuty: karmel, mleczna czekolada, orzech laskowy
Kawa ziarnista Etiopia Djimmah pochodzi z rzemieślniczej palarni kawy znajdującej się w Polskich Beskidach. Kawa o kwiecistym wyrazie, głębokim smaku i aromacie nie do zapomnienia, doskonale sprawdzi się do przygotowania waniliowego espresso lub
czekoladowej Mokki.
Nasza kawa jest importowana z Etiopii, których uprawy są położone 1500 – 1600 m n.p.m.
Posiada nuty: czekolada, wanilia, kwiaty
Peru SHB z Beskidzkiej Palarni Kawy jest znana ze swoich delikatnych i subtelnych smaków. Można w niej wyczuć słodkie akcenty karmelu i toffi. Przeznaczona jest do ekspresów kolbowych i automatycznych, można ją również zaparzyć w sposób tradycyjny lub za pomocą kawiarki.
Nasza kawa jest importowana z Peru, której uprawa położona jest powyżej 1500 m n.p.m
Posiada nuty: karmel, toffi
Zambia AAA z Beskidzkiej Palarni Kawy posiada nuty jagód i cytrusów, które dodają jej świeżości i lekkości. Przeznaczona jest do ekspresów kolbowych i automatycznych, można ją również zaparzyć w sposób tradycyjny lub za pomocą kawiarki.
Nasza kawa jest importowana z Zambii, której uprawa położona jest 1300 – 1700 m n.p.m
Posiada nuty: jagody, cytrusy
Góralski Blend to mieszanka brazylijskiej arabiki oraz wietnamskiej robusty. Kawa uwielbiana przez największych koneserów, zarówno za smak, jak i jej aromat. Polecana do przygotowania podwójnego espresso natomiast dla miłośników kawy mlecznej połączenie z ubitym mlekiem i czekoladową posypką tworzy pyszną latte.
Nasza kawa jest importowana z Brazylii i Wietnamu, których uprawy są położone 800 – 1200 m n.p.m.
Posiada nuty: czekolady oraz orzechu.
Kenia AA z Beskidzkiej Palarni Kawy jest znana ze swojego wyjątkowego profilu smakowego, który zawiera wyraziste nuty wiśni i słodkiej moreli. Przeznaczona jest do ekspresów kolbowych i automatycznych, można ją również zaparzyć w sposób tradycyjny lub za pomocą kawiarki.
Nasza kawa jest importowana z Kenii, której uprawa położona jest 1700 – 2000 m n.p.m
Posiada nuty: wiśnia, morela
Kawa bezkofeinowa z Brazylii charakteryzuje się delikatnym smakiem, łagodną kwasowością i słodyczą. Przeznaczona jest do ekspresów kolbowych i automatycznych, można ją również zaparzyć w sposób tradycyjny lub za pomocą kawiarki.
Nasza kawa jest importowana z Brazylii, której uprawa położona jest 800 – 1200 m n.p.m.
Posiada nuty: karmel, mleczna czekolada, orzech laskowy
Kawa ziarnista Kolumbia Excelso pochodzi z rzemieślniczej palarni kawy znajdującej się w Polskich Beskidach. Kolumbijska Arabika zawiera więcej kofeiny niż inne Arabiki, przez co doskonale nadaje się do sporządzania porannego espresso.
Nasza kawa jest importowana z Kolumbii, której uprawa jest położona 1200 – 2000 m n.p.m.
Posiada nuty: karmel, miód, dojrzałe owoce
Kawa ziarnista Honduras HG pochodzi z rzemieślniczej palarni kawy znajdującej się w Polskich Beskidach. Jest delikatną kawą z wyczuwalną kwasowością. Przeznaczona jest do ekspresów kolbowych i automatycznych, można ją również zaparzyć w sposób tradycyjny lub za pomocą kawiarki.
Nasza kawa jest importowana z Hondurasu regionu Marcala, których uprawy są położone 1200 – 1350 m n.p.m.
Posiada nuty: cytrusy, cukier trzcinowy, kakao.
Gwatemala SHB z Beskidzkiej Palarni Kawy jest znana z bogatego, zbalansowanego smaku o wyraźnej kwasowości. Przeznaczona jest do ekspresów kolbowych i automatycznych, można ją również zaparzyć w sposób tradycyjny lub za pomocą kawiarki.
Nasza kawa jest importowana z Gwatemali, której uprawa położona jest powyżej 1500 m n.p.m
Posiada nuty: orzech włoski, kakao
Kawa ziarnista Kostaryka SHB pochodzi z rzemieślniczej palarni kawy znajdującej się w Polskich Beskidach. Przeznaczona jest do ekspresów ciśnieniowych, można ją również zaparzyć w sposób tradycyjny lub za pomocą zaparzaczy takich jak french press albo moka pot.
Nasza kawa jest importowana z Kostaryki, której uprawa jest położona 1000 – 1750 m n.p.m.
Posiada nuty: gorzka czekolada, owoce tropikalne, prażone orzechy