• No products in the cart.
account
account
  • No products in the cart.
account
account
  • No products in the cart.

Etiopia Djimmah 1000g

74,00 

Kawa ziarnista Etiopia Djimmah pochodzi z rzemieślniczej palarni kawy znajdującej się w Polskich Beskidach. Kawa o kwiecistym wyrazie, głębokim smaku i aromacie nie do zapomnienia, doskonale sprawdzi się do przygotowania waniliowego espresso lub
czekoladowej Mokki.

Intensywność:             

Kwasowość:                 

Goryczka:                   

Słodycz:                       

Stopień wypalenia:     

Nuty smakowe – czekolada, wanilia, kwiaty
Region – Santos, Mogiana, Sul de Minas, 800 – 1200 m.n.p.m.

Produkt: N/A Kategorie: , ,

Opis

Kawa Ziarnista Świeżo Palona Etiopia Djimmah 1KG

Informacje o naszej kawie:

Nasza kawa jest importowana z Etiopii, których uprawy są położone 1500 – 1600 m n.p.m.

Posiada nuty: czekolada, wanilia, kwiaty

● Opakowanie – 1kg

● Rodzaj – kawa ziarnista

● Gatunek – 100% Arabica

● Kwasowość – 4/5

● Intensywność – 3/5

● Goryczka – 3/5

● Słodycz – 2/5

● Stopień wypalenia – 3/5

Najwyższa jakość ziaren

Kawa ziarnista Etiopia Djimmah pochodzi z rzemieślniczej palarni kawy znajdującej się w Polskich Beskidach. Kawa o kwiecistym wyrazie, głębokim smaku i aromacie nie do zapomnienia, doskonale sprawdzi się do przygotowania waniliowego espresso lub czekoladowej Mokki. Etiopia Djimmah cechuje się intensywnym i pełnym smakiem. Dodatkowo kawa posiada nuty kwiatowe, co nadaje jej delikatność i subtelność.

Liczy się opakowanie

Nasze opakowanie jest ekologiczne, zrobione z papieru, zawiera wentyl, aby kawa cały czas miała zapewniony dostęp do tlenu. W ten sposób gazy, które wytwarzają się w procesie palenia, mogą swobodnie się wydostać.

Opakowanie Beskidzkiej Palarni Kawy można łatwo otworzyć poprzez zerwanie struny, natomiast zamknięcie Zipper pozwala wielokrotnie powtarzać tą czynność bez utraty świeżości oraz niepowtarzalnego aromatu.

Jak przyrządzić naszą kawę?

Etiopia Djimmah przeznaczona jest do ekspresów kolbowych i automatycznych, można ją również zaparzyć w sposób tradycyjny lub za pomocą kawiarki. Doceniana przez miłośników kawy, którzy preferują bardziej subtelne i wyważone smaki. To doskonała propozycja zarówno dla tych, którzy piją kawę czarną, jak i dla miłośników kaw mlecznych, gdzie delikatność smaku może dobrze współgrać z mlecznymi dodatkami. Pamiętajmy, aby kawy nigdy nie zalewać wrzątkiem, najlepsza temperatura do parzenia kawy to 90-94 stopni Celsjusza.

Beskidzka Palarnia kawy

Zapewniamy najwyższej jakości świeżo paloną kawę.

Nasza kawa pochodzi z manufaktury, w której każdego dnia dbamy o to, aby każde ziarenko najlepszej kawy było odpowiednio wypalone i zapakowane.

Posiadamy kawy z różnych zakątków świata.

Wyślemy do Ciebie Kawę nie starszą niż 72 godziny od wypalenia.

Gwarantujemy, że otrzymasz ŚWIEŻO paloną kawę!

Informacje dodatkowe

Waga Brak danych
Rozmiar

500g

Forma kawy

Ziarnista, Średnie alternatywy, Drobne espresso