• No products in the cart.
account
account
  • No products in the cart.
account
account
  • No products in the cart.

Kostaryka SHB 250g

35,00 

Kawa ziarnista Kostaryka SHB pochodzi z rzemieślniczej palarni kawy znajdującej się w Polskich Beskidach. Przeznaczona jest do ekspresów ciśnieniowych, można ją również zaparzyć w sposób tradycyjny lub za pomocą zaparzaczy takich jak french press albo moka pot.

Intensywność:             

Kwasowość:                 

Goryczka:                   

Słodycz:                       

Stopień wypalenia:     

Nuty smakowe – gorzka czekolada, owoce tropikalne, prażone orzechy
Region – Santos, Mogiana, Sul de Minas, 800 – 1200 m.n.p.m.

Produkt: N/A Kategorie: , ,

Opis

Kawa Ziarnista Świeżo Palona Kostaryka SHB 250G

Informacje o naszej kawie:

Nasza kawa jest importowana z Kostaryki, której uprawa jest położona 1000 – 1750 m n.p.m.

Posiada nuty: gorzka czekolada, owoce tropikalne, prażone orzechy

● Opakowanie – 250g

● Rodzaj – kawa ziarnista

● Gatunek – 100% Arabica

● Kwasowość – 3/5

● Intensywność – 3/5

● Goryczka – 3/5

● Słodycz – 3/5

● Stopień wypalenia – 3/5

Najwyższa jakość ziaren

Kawa ziarnista Kostaryka SHB pochodzi z rzemieślniczej palarni kawy znajdującej się w Polskich Beskidach.

Kawa z Kostaryki często charakteryzuje się dobrze zbalansowanym profilem smakowym. Można spodziewać się delikatnej kwasowości, nuty owoców cytrusowych, a także delikatnego, słodkiego posmaku. Jest to kawa o wyrafinowanym i subtelnie złożonym charakterze.

Liczy się opakowanie

Nasze opakowanie jest ekologiczne, zrobione z papieru, zawiera wentyl, aby kawa cały czas miała zapewniony dostęp do tlenu. W ten sposób gazy, które wytwarzają się w procesie palenia, mogą swobodnie się wydostać.

Opakowanie Beskidzkiej Palarni Kawy można  łatwo otworzyć poprzez zerwanie struny, natomiast zamknięcie Zipper pozwala wielokrotnie powtarzać tą czynność bez utraty świeżości oraz niepowtarzalnego aromatu.

Jak przyrządzić naszą kawę?

Kawa Kostaryka przeznaczona jest do ekspresów ciśnieniowych i automatycznych, można ją również zaparzyć w sposób tradycyjny lub za pomocą zaparzaczy takich jak french press albo moka pot. Doceniana przez miłośników kawy, którzy preferują bardziej subtelne i wyważone smaki. To doskonała propozycja zarówno dla tych, którzy piją kawę czarną, jak i dla miłośników kaw mlecznych, gdzie delikatność smaku może dobrze współgrać z mlecznymi dodatkami. Pamiętajmy, aby kawy nigdy nie zalewać wrzątkiem, najlepsza temperatura do parzenia kawy to 90-94 stopni Celsjusza.

Beskidzka Palarnia kawy

Zapewniamy najwyższej jakości świeżo paloną kawę.

Nasza kawa pochodzi z manufaktury, w której każdego dnia dbamy o to, aby każde ziarenko najlepszej kawy było odpowiednio wypalone i zapakowane.

Posiadamy kawy z różnych zakątków świata.

Wyślemy do Ciebie Kawę nie starszą niż 72 godziny od wypalenia.

Gwarantujemy, że otrzymasz ŚWIEŻO paloną kawę!

Informacje dodatkowe

Waga Brak danych
Wymiary Brak danych
Forma kawy

Ziarnista, Średnie alternatywy, Drobne espresso

Może spodoba się również…